in ,

Shell schrapt 900 banen in Nederland

Shell schrapt zo’n 900 banen in Nederland als onderdeel van de eerder aangekondigde wereldwijde reorganisatie, schrijven Nu.nl en het Financieele Dagblad, woensdag.

Door het banenverlies, exclusief mensen die bij benzinestations werken, zal het personeelsbestand van het bedrijf in Nederland met ongeveer 10 procent afnemen.

Het FD zei dat het onduidelijk is hoeveel van het banenverlies verplicht zijn. Het bedrijf doet momenteel een beroep op mensen om vrijwillig ontslag te nemen.

Shell zei in september dat ze van plan zijn om tegen 2022 tussen de 7000 en 9000 banen te schrappen, als onderdeel van een lopend herstructureringsproces om een eenvoudigere, gestroomlijnde en goedkopere organisatie te creëren.

Door de organisatie eenvoudiger te maken, hoopt Shell op een jaarlijkse kostenbesparing tussen de 2 miljard dollar en 2,5 miljard dollar per jaar.

Shell heeft momenteel 83 duizend medewerkers in dienst, waarvan circa 10 duizend in Nederland, voornamelijk op het hoofdkantoor in Den Haag en op de petrochemische locatie Pernis.

Shell maakte in de tweede helft van vorig jaar een recordverlies door zowel de coronacrisis als de aanhoudend lage olieprijs.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Jonge : Gemuteerde coronavirus zal overhand krijgen

Britse ziekenhuizen plaatsen patiënten in hotels om ruimte vrij te maken voor coronapatiënten