in

SGP in verweer tegen moskeeles: Laat kind niet buigen voor Allah

Uit een eerder onderzoek naar moskeebezoeken blijkt, meldt De Telegraaf, dat schoolkinderen op diverse plekken in het land tijdens het bezoek is gevraagd om op hun knieën, met hun neus op een kleedje, te bidden tot Allah. Scholen organiseren de bezoeken in het kader van lessen over religie.

,, Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver”, zegt SGP-Kamerlid Bisschop. Er werden door de PVV en VVD al eerder Kamervragen gesteld, naar aanleiding van het onderzoek dat gedaan werd door de Stichting Civitas Christiana (SCC). De stichting zet zich ook in voor het behoud van Zwarte Piet.

Bekering tot Islam
Met de campagne ‘Cultuur Onder Vuur’ wil SCC ‘de normen en waarden van onze beschaving, die geworteld zijn in het christendom, beschermen en verbreiden’. ,,Schoolkinderen worden door de imam geïnstrueerd te knielen en de islamitische geloofsbelijdenis te bidden. De eerste stap naar bekering tot de islam is gezet‘’, leest het rapport.

De moskeebezoeken, die deel uitmaken van de lesstof, mogen niet zonder meer worden verzuimd. Ouders die bezwaar hebben tegen deelname aan de les kunnen om ontheffing vragen, maar de school is niet verplicht hieraan gehoor te geven. De SGP wil echter dat scholen ertoe verplicht worden.

Bron: AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Weerbericht: Flink wat regen en stevige wind

‘Pin only’ bij gemeenten mag niet van ECB