in

Servische president Aleksandar Vucic : Vaccinatiepaspoort is zinloos en anti-Europees

Servische president, Aleksandar Vucic, bekritiseerde zaterdag het idee van een corona vaccinatiepaspoort en beschreef het als “beschamend”.

Europese landen die afhankelijk zijn van toeristen, zoals Griekenland en Spanje, hebben aangedrongen op een snelle goedkeuring van een EU-breed certificaat voor reizigers om aan te tonen dat ze zijn ingeënt.

Oostenrijk steunde het idee, terwijl Frankrijk en Duitsland meer terughoudendheid toonden, met ambtenaren die zeiden dat het de facto vaccinatieplicht zou creëren en zou leiden tot discriminatie.

Vucic zei dat hij geschokt was door het idee en beschreef het als “zinloos” en “anti-Europees”.

Indien geïmplementeerd, zei hij, zouden “veel jonge mensen sneller gevaccineerd willen worden en dat zou het prioritaire vaccinatiesysteem waaronder ouderen voorrang krijgen, kunnen vernietigen”.

“Ik weet dat de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel daar in het begin tegen waren, maar de druk is duidelijk enorm”, aldus Vucic aan de Servische TV Prva.

Servië loopt voor op de Europese Unie en de landen van de Westelijke Balkan wat betreft coronavaccinaties.

Het aantal mensen in Servië dat de eerste dosis van het coronavaccin heeft gekregen, overtrof 1,2 miljoen, terwijl meer dan een half miljoen van hen de tweede dosis hebben gekregen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Europa begint met versoepelingen van coronamaatregelen in Maart

Minder coronagevallen maar weekgemiddelde blijft stijgen