in ,

Selçuk Öztürk stopt als voorzitter DENK

Volgens een persbericht heeft DENK voorzitter, Selçuk Öztürk, tijdens de Algemene Ledenvergadering van het partij, aangegeven zijn taken als voorzitter neer te leggen. Hij zal zijn rol als voorzitter direct beschikbaar stellen.

Het persbericht schrijft ook dat secretaris Zahir Rana stopt als bestuurslid.

““Het was de afgelopen jaren niet makkelijk om de functies van Tweede Kamerlid en partijvoorzitter te combineren. Er komt een moment dat je gezin vraagt om de bijdrage die je levert
voor de samenleving, wat goed is, te herzien. In een bijzondere periode van corona en Ramadan heb ik meer tijd kunnen nemen om over mijn toekomst na te denken. Dit leidde er toe dat mijn idee, om werkzaamheden als bestuurder over te dragen aan een nieuwe lichting, werd versneld.” aldus een verklaring van Öztürk, “Na 5 jaar is het ook goed dat er een nieuw bestuur komt, zodat DENK met een frisse blik verder kan om haar idealen verder te realiseren.”

DENK leider, Farid Azarkan, die eerder was weggestuurd uit de partij, maar nooit weg is gegaan omdat hij zei dat hij daar was ‘neergezet door het volk’ heeft laten weten dat dit een moedige besluit is geweest van Öztürk, “Selçuk Öztürk heeft natuurlijk als een van de oprichters veel betekend voor DENK. Er staat inmiddels een fantastische partij, wat een prestatie van formaat is.”

Tot aan medio oktober 2020 zal een tijdelijk bestuur de taken overnemen. Dit tijdelijk bestuur krijgt onder meer de opdracht om in oktober, tijdens een ledenbijeenkomst, nieuwe bestuursleden voor te dragen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 6000 coronadoden in Nederland

BOA’s krijgen knuppels als bescherming