in ,

Selçuk Öztürk (DENK) van arbeiderszoon naar lijsttrekker Eerste Kamer

Vandaag presenteerde DENK op zeer bijzondere wijze haar lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Bij het monument ter ere van de gastarbeiders, te midden van een enorme groep DENK’ers, droeg Tunahan Kuzu Selçuk Öztürk voor als lijsttrekker voor de Eerste Kamer.

De bekendmaking vond plaats na een lange “DENK-mars” door het centrum van Rotterdam. De vele DENK’ers verzamelden zich uiteindelijk in het Afrikaanderpark bij het monument ter van de gastarbeiders.

Selçuk Öztürk, “Het is een bijzondere plek om mijn lijsttrekkerschap hier bekend te maken. Dit monument staat voor de boodschap dat gastarbeiders en hun kinderen en kleinkinderen niet langer gasten zijn, maar volwaardige inwoners van Nederland. Dat is ook de boodschap van DENK vanaf onze oprichting. De tocht die wij zojuist met elkaar hebben afgelegd is ook illustratief voor het feit dat mensen met verschillende achtergronden samen Nederland vormen. Zelf was ik ook zoon van een gastarbeider en heb ik als arbeider in fabrieken gewerkt. Daarna werd ik raadslid, Statenlid en ben nu nog Tweede Kamerlid. In de Eerste Kamer zal ik ook dit geluid van DENK laten horen. Wij staan voor die inclusieve samenleving. Wij zijn de integratie voorbij, het is allang tijd voor wederzijdse acceptatie.”

Politiek leider DENK, Tunahan Kuzu, “Samen met Selçuk Öztürk begonnen wij in 2014 aan een reis met een heldere en duidelijke boodschap. DENK zal de stem van die mensen die zich niet gehoord voelen altijd laten horen. DENK zal altijd politiek bedrijven met een rechte rug. Ik ben ongelooflijk trots dat wij met zoveel mensen die achter onze idealen staan bekend kunnen maken dat Selçuk Öztürk lijsttrekker wordt namens DENK voor de Eerste Kamer.”

DENK gaat voor 3 zetels in de Eerste Kamer. Dit zal betekenen dat in ieder geval Gladys Albitrouw, Tweede Kamerlid zal worden. Albitrouw stond op de 4e plaats op de kandidatenlijst van DENK voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 en is daarmee de logische opvolger.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geert Wilders wilt kiesrecht van mensen met een dubbele nationaliteit afpakken

Honderden passagiers gestrand door heel Europa