in ,

Selçuk Öztürk (DENK) doet aangifte van bedreiging

Selçuk Öztürk doet aangifte tegen PVV-Kamerlid, Machiel De Graaf, nadat hij openlijk werd bedreigd door De Graaf.

Tijdens het debat over bijstandsfraude riep De Graaf, “Ik zal je najagen, dan ben je van mij” richting Selçuk Öztürk. Dit is de reden waarom Öztürk overweegt om aangifte te doen tegen De Graaf, zodat dit verder wordt onderzocht.

Voor het eerst in de parlementaire geschiedenis van de Tweede Kamer werd een Kamerlid door een ander Kamerlid bedreigd. De Kamervoorzitter, Khadija Arib, greep niet in en kwam later ook niet terug op deze bedreiging. Daarom heeft Selçuk Öztürk ook het Presidium gevraagd om op te treden tegen de bedreigingen van De Graaf.

“Als Kamervoorzitter mag je nooit toelaten dat een Kamerlid openlijk wordt bedreigd in de Kamer. We maken al helaas te vaak mee dat Kamerleden worden bedreigd en hierdoor hun werk niet goed kunnen uitoefenen. Als er sprake is van een bedreiging zie je ook dat alle volksvertegenwoordigers terecht één blok vormen om hun afschuw uit te spreken en dit afkeuren, met de voorzitter voorop. Nu dit in de Kamer door een Kamerlid gebeurt, heb ik helaas nog niemand gehoord.” aldus Selçuk Öztürk.

Als gevolg van de openbare bedreiging tegenover Öztürk, in de tweede kamer hebben tientallen mensen zich in dreigementen geuit, richting Selçuk Öztürk en DENK; in bewoordingen zoals, “ze hadden je inteelt smoelwerk allang een keer moeten verbouwen”, “we gaan DENK najagen volgens Machiel de Graaf. Mijn steun heb je.” en “Die kotsturk mag nog blij zijn, als hij dat tegen mij gezegd dan had hij een paar weken door een rietje kunnen eten.”

Het debat gisteren ging er stevig aan toe. De Graaf reageerde woedend nadat Selçuk Öztürk hem confronteerde met een NRC artikel waarin staat dat De Graaf in het verleden in opspraak is geweest.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen treinen van en naar Breda

6-jarige jongen onthoofd door taxichauffeur voor schreeuwende moeder