in

Schrik bij voetbalclub nadat boze man het veld op stormt

Enorm geschrokken zijn ze bij voetbalclub Rotterdam United nadat eerder deze middag een trainer van een tegenstander het veld op was gestormd en de scheidsrechter en 12-jarige spelertjes had aangevallen.

Het was vijf minuten voor tijd toen het mis ging op het voetbalveld bij de club aan de RFC-weg in Rotterdam. Daar stonden op dat moment de 12-jarigen van Rotterdam United met 4-3 voor op hun tegenstander Transvalia ZW uit Rotterdam-Zuid. ,Een vader die ook trainer was, dacht dat zijn zoon geblesseerd op het veld lag. Hij stormde het veld op, zonder dat de scheidsrechter daar een seintje voor had gegeven. Hij begon spelers van ons uit te schelden.

De man moest van de scheidsrechter het veld uit en ging door het lint: „Hij gaf de scheidsrechter een klap en pakte enkele spelers van ons in hun nek en maakte schoppende bewegingen”, vertelt een jeugdcoördinator van Rotterdam United. Door de schermutseling raakten ook de spelertjes van beide voetbalverenigingen met elkaar in de clinch. ,,Uiteindelijk hebben trainers en ouders ingegrepen en iedereen uit elkaar gehaald.”

Er volgde een gesprek met de scheidsrechter en de man. ,,Toen ging het weer even mis tussen de spelers van beide partijen. Daarop is besloten de politie in te schakelen. Daarna was het rustig en hebben we ook met bestuursleden van de andere voetbalclub, de scheidsrechter en de man gesproken.” De jeugdcoördinator vervolgt: „De man heeft erg veel spijt van wat hij heeft gedaan. De scheidsrechter gaat geen aangifte doen. Deze week gaan wij nog met de ouders van onze spelers in gesprek om te vragen wat zij willen. Die waren natuurlijk erg boos, want volwassenen moeten hun handen thuishouden.”

Rafe
Bij de club hebben ze dit niet vaak aan de hand gehad. ,,Wij werken met rafe, dat staat voor respect, acceptatie, fatsoen en eerlijkheid. Vanuit dat principe hebben we ook na afloop de boel gesust. We hebben de kinderen verteld dat volwassenen ook fouten maken. Natuurlijk moeten ze te allen tijden van kinderen afblijven en het goede voorbeeld geven. De spelers van beide partijen hebben elkaar de hand geschud en de trainer heeft zijn excuses aangeboden. Veel spelers waren ontdaan, een aantal van hen moest huilen. Toch zijn ze uiteindelijk met een glimlach naar huis gegaan,” aldus de coördinator.

Enkele mannen die net hun zaterdagse voetbalwedstrijd achter de rug hebben, zijn geschrokken. ,,Dit hoort niet thuis op de voetbalvelden. Juist ouders moeten het goede voorbeeld geven.”

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Cruiseschip in nood voor kust Noorwegen

Tweede schip gestrand voor kust Noorwegen