in

Schoolprestaties van Nederlandse scholieren scoren laag op internationaal niveau

Het blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenleving en Ontwikkeling (OESO) dat het niet goed gaat met de schoolprestaties van middelbare scholieren in Nederland.

Het gaat hier om een internationaal onderzoek en vergeleken met andere landen, zakt Nederland steeds verder weg naar beneden.

Ieder drie jaar wordt er een Pisa-onderzoek gehouden tussen 37 rijke landen en uit het laatste onderzoek is naar voren gekomen dat de leesvaardigheid van middelbare scholieren in Nederland is gedaald tot onder het gemiddelde.

Nederland scoort daarmee lager dan ooit, “Zeer zorgwekkend. Het is een schande dat wij er in een rijk land als Nederland niet in slagen om ons onderwijs op peil te houden.” aldus een reactie van de Algemene Onderwijsbond.

Maar Nederland verliest niet alleen maar in leesvaardigheid. Ook op natuurwetenschappen zijn we de afgelopen decennia aan de dalende kant. Prestaties in wiskunde zijn wat verbeterd maar toch ligt die score nog altijd beneden de resultaten die Nederlandse scholieren behaalden voor 2015.

De Aob concludeert van deze teleurstellende cijfers, dat de problemen in het Nederlandse onderwijssysteem alleen maar erger zullen worden, als er de komende jaren niet iets veranderd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DENK-lid Adem Topdağ noemt de tegenprestatie wet ‘moderne slavernij’

Leiden in paniek : “Doe iets voor de veiligheid van vrouwen!”