in

School Utrechtse AlFitrah-moskee lijkt op sekte

Het Verwey-Jonker Instituut heeft onderzoek gedaan naar het onderwijs dat de Utrechtse AlFitrah-moskee aan kinderen geeft en volgens hun rapport heeft het onderwijs dat wordt gegeven in de moskee, sektarische trekken. De wereld wordt strak ingedeeld in wat wel mag of wat verboden is, ‘halal’ of ‘haram’, zo staat het in een onderzoeksrapport.

Onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut hebben hun onderzoekover het onderwijs in de salafistische moskee vandaag gepubliceerd. Volgens de onderoekers zet AlFitrah niet actief aan tot radicalisering, maar wel worden kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar geleerd dat ze, alles wat niet islamitisch is, moeten afkeren en als hun familie of vrienden andersdenkend zijn, moeten ze hun corrigeren. Ooknwordt deelname aan schoolreisjes of Sinteejlaas, ontmoedigd.

En het leven van aan de grens van de wet ligt niet alleen bij het onderwijs maar ook in de activiteiten in de moskee. De onderzoekers hebben gesproken met ingewijden en er is hun verteld dat er bijvoorbeeld, islamitische huwelijken worden gesloten zonder burgerlijk huwelijk bij de gemeente. Dat maakt in Nederland verboden polygamie mogelijk.

Aangifte doen bij de politie kan niet want dat wordt gezien als verraad en kinderen leren dat niet-gelovigen, niet te vertrouwen zijn.

Het Utrechtse instituut heeft eerder onderzoek gedaan naar het moskeeonderwijs in 2016. Toen bleek dat de lessen ‘pedagogisch verantwoord’ waren, maar er was wel een melding gemaakt van een risico, dat moslimkinderen met de rug naar de Nederlandse samenleving opgroeien.

Als gevolg van deze onderzoek heeft gemeente Utrecht opdracht gegeven voor nader onderzoek.

In een jaar tijd hebben de onderzoekers met vijftig mensen gesproken, die allemaal anoniem willen blijven ondat ze zich zorgen maken voor gevolgen in hun gemeenschap, “Kinderen krijgen een zwart-witvisie voorgeschoteld die geen rekening houdt met de Nederlandse samenleving waarin zij leven.” aldus geschreven in het rapport. “Zelf nadenken wordt ontmoedigd en het stellen van vragen wordt niet geaccepteerd.”

Wat de gevolgen zullen zijn van deze inderzoek en voor de Utrechtse AlFitrah-moskee, is nog niet bekend.

©NieuwsOn
Foto : Google Maps

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Landelijke staking van leraren op 6 november

Voetbal team overmeesterd overvaller Rotterdam