in

Scholieren kampen met mentale problemen en lichamelijke klachten

Docenten maken zich steeds meer zorgen over zowel hun leerlingen als de onderwijsnormen, nu scholen volgens een reeks nieuwe rapporten en onderzoeken tot minstens 7 februari gesloten zullen blijven.

Een op de drie leerkrachten in het basisonderwijs geeft in een enquête van DUO aan, dat het steeds moeilijker wordt om alle kinderen betrokken te houden bij online onderwijs, en drie op de vijf maakt zich zorgen over hoe leerlingen de verloren lessen gaan inhalen.

Daarnaast geven leraren aan dat ze hebben gemerkt dat hun leerlingen kampen met mentale problemen, lichamelijke klachten en stagnatie in hun sociale en emotionele ontwikkeling, vanwege het isolement van hun leeftijdsgenoten. “Het is een kwestie van tijd voordat de spanning en de stress overgaan in vrije tijd”, aldus een woordvoerder.

Uit onderzoek dat dinsdag in het Financieele Dagblad is gepubliceerd, blijkt dat zo’n 25 procent van de middelbare scholieren worstelt met thuisonderwijs, met name bij het vinden van ruimte of een rustige plek om te studeren. Het cijfer komt uit een onderzoek onder bijna 22 duizend tieners op 114 verschillende scholen.

Ook ouders hebben moeite om werk te combineren met thuisonderwijs.

Ondertussen dringen onderwijsvakbonden er bij het RIVM op aan om bij te houden hoeveel docenten en ondersteunend personeel met coronavirus in het ziekenhuis belanden. “Deze informatie zal cruciaal zijn om te beslissen of en wanneer scholen kunnen heropenen”, zegt vakbond CNV Onderwijs tegen RTL Nieuws.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Griekse werkplekken gaan geleidelijk weer open

Noorwegen : Geen verband tussen coronavaccinatie en sterfgevallen