in

Schiphol tast weer in het duister over brandstofstoring

Schiphol weet ook dit keer niet wat de oorzaak was van de storing in het brandstofsysteem, gisteravond. Ook is onduidelijk of het mankement iets te maken heeft met de grotere problemen van vorige maand, toen zo’n 180 vluchten moesten worden geschrapt.

Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat onderzoeksinstelling TNO de nieuwste storing meeneemt in zijn onderzoek naar de vorige problemen. “Het is vervelend dat het weer is gebeurd. Feit is dat er gisteren geen brandstof was. Wat daar de oorzaak van was, weten we nog niet.”

Onweer
Bijkomend probleem was dat er gisteravond onweersbuien hingen boven de luchthaven, waardoor er ook na het oplossen van de storing even geen kerosine getankt kon worden. Uiteindelijk werden tien vluchten geannuleerd.

Na de storing konden tientallen vertraagde vluchten alsnog vertrekken naar hun bestemming.

De luchtvaartmaatschappijen moeten proberen om passagiers van de geannuleerde vluchten om te boeken, maar de woordvoerder van Schiphol laat ook weten dat dit bemoeilijkt wordt omdat vanwege de zomervakantie veel vliegtuigen vol zitten.

Oorzaak onbekend
Ook het bedrijf Aircraft Fuel Supply (AFS) dat de kerosinetanks en de leidingen op Schiphol beheert weet niet hoe de storing is ontstaan. “Net als twee weken geleden moeten we dat onderzoeken. Daarvoor is een externe partij, TNO, aangetrokken. Die neemt deze storing mee in het onderzoek”, zegt een woordvoerder van AFS eveneens.

De installaties van AFS worden gebruikt om vliegtuigen van brandstof te voorzien. Twee weken geleden waren er kapotte onderdelen, die zijn toen vervangen. Het bedrijf vindt het uitermate vervelend dat er weer een storing was en kan niet uitsluiten dat er weer storingen komen.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Signaal Amsterdamse rechters: vuurwapengeweld harder gestraft

Tonnen winst: saucijsjes en gehakt onterecht verkocht als biologisch