in ,

Schiphol schrapt banen na verlies van 246 miljoen euro

Op Schiphol zelf daalde het passagiersaantal met 62 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2019 terwijl het vliegverkeer meer dan gehalveerd was. Het vrachtvolume daalde met 14,5 procent.

Schiphol verwacht dat de totale passagiersaantallen dit jaar tussen de 55 en 72 procent zal dalen en zegt ook dat de vooruitzichten voor de komende jaren ‘uiterst onzeker’ zijn. “Dit betekent dat het in ieder geval tot 2023 zal duren voordat de vliegreizen terugkeren naar het niveau van vóór het coronavirus.” aldus Schiphol.

De impact van het coronavirus op het vliegverkeer betekent ook dat onderzoek naar vooruitzichten voor de luchthaven van Lelystad, die volgend jaar opengesteld moet worden voor commercieel verkeer, ook aan herziening toe is, vertellen experts aan de Volkskrant.

Lelystad wordt een overspill-locatie voor Schiphol, gericht op budget- en chartervluchten waardoor de luchthaven zich kan richten op meer lucratief zakelijke vluchten en transcontinentale vluchten.

Onderzoekers die betrokken waren bij een rapport over de meerwaarde die Lelystad voor de Nederlandse luchtvaartsector zal betekenen, zeggen nu echter dat hun onderzoek opnieuw moet worden bekeken. Ook coalitiepartijen D66 en ChristenUnie steunen dat standpunt, schrijft de krant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huis kopen? Geen overdrachtsbelasting voor starters

Nederland in top 3 voor meeste kankerpatiënten in Europa