in

Schaatskoorts door heel het land : Schaats in eigen stad

Schaatsers trekken massaal naar populaire schaatslocaties terwijl het winterse weer aanhoudt, waardoor populaire schaatsgebieden bezoekers waarschuwen weg te blijven.

Dit weekend, met een strakblauwe lucht en voorspelde vorst, zullen duizenden mensen gebieden als Steenwijkerland bezoeken om door de pittoreske grachten van Giethoorn en andere dorpen te schaatsen.

Daar heeft de plaatselijke burgemeester er bij mensen op aangedrongen “schaatsen in je eigen stad”, maar desondanks hebben ambtenaren verkeersregelaars georganiseerd om auto’s te leiden en snelwegborden te plaatsen om mensen te waarschuwen dat het druk is.

Ten zuiden van Amsterdam ligt een netwerk van meren en kanalen en ook daar hebben ambtenaren plannen gemaakt om de drukte op te vangen. “Het hele land heeft ijskoorts, en daar moet je maar mee leren omgaan”, zegt een woordvoerder van de gemeente Wijdemeren.

“We vragen mensen om niet massaal naar Loosdrecht te komen”, zegt Len Veerman, voorzitter van de plaatselijke ijsclub, “Het ijs is verre van betrouwbaar en het is nog steeds te gevaarlijk.”

Meerdere mensen zijn donderdagochtend door het ijs gezakt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Studenten kampen met eenzaamheid

Grootschalig onderzoek naar eventuele ‘racisme’ bij Toeslagenaffaire