in

Saudi-Arabië heft verbod op het uitvoeren van Umrah geleidelijk op

De beslissing om de Umrah, of de kleine pelgrimstocht van moslims, weer te hervatten, komt na een onderbreking van bijna zes maanden.

Vanaf 4 oktober mogen Saoedi’s en buitenlandse inwoners van het Koninkrijk, de Umrah uitvoeren in de Masjid al-Haram, of Grote Moskee, in Mekka met maximaal zesduizend mensen per dag, zo schrijft het Saudi Press Agency (SPA).

Ook zal het koninkrijk, vanaf 18 oktober, 15 duizend pelgrims per dag toelaten om de Umrah te verrichten, en zullen gebeden in Al-Masjid al-Nabawi, of de Moskee van de Profeet, in Medina ook mogen worden hervat.

Het bureau zei dat zowel lokale als internationale bezoekers die komen voor de Umrah of om te bidden, zullen worden geaccepteerd vanaf 1 november, terwijl de Masjid al-Haram en Al-Masjid al-Nabawi op volle capaciteit zullen worden opengesteld voor gebed, onder voorwaarde van COVID-19 maatregelen.

“Een officiële bron bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt de bereidheid van het Koninkrijk, om de pelgrims van binnen en buiten het Koninkrijk in staat te stellen de rituelen op een veilige en gezonde manier uit te voeren, waarbij wordt voldaan aan de preventieve vereisten en ruimtelijke afstand om de menselijke veiligheid te waarborgen.” aldus SPA op hun officiële Twitter-account.

Vanwege de pandemie was de Hajj-bedevaart dit jaar beperkt tot degenen die in Saoedi-Arabië woonden, en pelgrims uit het buitenland werden niet geaccepteerd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona raakt centra Maastricht, Den Bosch en Tilburg het hardst

Het Kabinet onder vuur vanwege ‘corona nederlaag’