in

Samsung-robot checkt bloeddruk en medicijninname

Samsung heeft vier verschillende robots gepresenteerd, waaronder een robot die de luchtkwaliteit checkt en eentje die je helpt met winkelen.

Op de techbeurs CES in Las Vegas heeft Samsung uitgepakt met de presentatie van vier verschillende hulprobots. Op het podium werd onder meer de Samsung Bot Care gedemonstreerd.

De robot moet mensen helpen om de dagelijkse gezondheidschecks niet te vergeten. Zo monitort de robot je slaap, kan hij de bloeddruk checken door een scan van je vinger te maken, houdt hij in de gaten of je je medicijnen wel hebt ingenomen, waarschuwt hij een dokter als je valt, zorgt hij ervoor dat je je oefeningen doet en laat hij je ontspannen met ‘muziektherapie’.

De robot van ongeveer een meter hoog is volgens Samsung uitgerust met AI, om van je gezondheidsmetingen te leren. Prijzen of lanceerdata zijn nog niet genoemd.

Andere robots
Verder liet Samsung plaatjes zien van de Samsung Bot Retail, een hulprobot voor in winkels. Deze lijkt te vergelijken met de boodschappenrobot die LG vorig jaar lanceerde. Daarnaast detecteert de Samsung Bot Air of de luchtkwaliteit nog in orde is. Deze robot zuivert ook direct de lucht.

In hetzelfde rijtje toont Samsung ook de Samsung GEMS, een exoskelet waarmee het lichaam ondersteund wordt, zodat werknemers bij fysieke arbeid hun botten en spieren minder belasten. Volgens Samsung moet dit later ook atleten helpen om zichzelf te verbeteren.

Ook van deze robots is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs ze op de markt komen. Ter indicatie: de robots die LG vorig jaar presenteerde, zijn nog steeds niet op de markt.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kinderombudsvrouw herhaalt: haal Nederlandse IS-kinderen uit Syrië

Man opgepakt die dreigvideo richtte aan school Nijmegen