in ,

Salarisverhogingen in Januari : 1,5% tot 2%

Volgens berekeningen van het ministerie van Sociale Zaken zullen de loonstroken volgend jaar januari voor de meeste mensen een stijging van het nettoloon laten zien tussen 1,5 procent en 2 procent.

De stijging van het beschikbare inkomen is het gevolg van verlagingen van de tarieven van de inkomstenbelasting plus verhoging van de toeslagen en hoe hoger het salaris, hoe hoger de stijging, blijkt uit de cijfers. De cijfers zijn exclusief wettelijke loonsverhogingen en kunnen dus voor sommige mensen hoger uitvallen.

Tegelijkertijd heeft het ministerie cijfers gepubliceerd die de verwachte ontwikkeling van de koopkracht volgend jaar illustreren. De totale koopkracht zal voor het achtste jaar op rij stijgen, hoewel de stijging in 2021 de laagste is van de afgelopen drie jaar.

Ongeveer de helft van de huishoudens zal genieten van een stijging van het besteedbaar inkomen met meer dan 1 procent. Alleenstaande ouders met een minimumloon en gepensioneerden met een relatief hoog bedrijfspensioen zullen echter iets slechter af zijn, het laatste omdat het onwaarschijnlijk is dat bedrijfspensioenen worden geïndexeerd.

Minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees zei dat in de koopkrachtprognoses geen rekening wordt gehouden met de mogelijke impact van het coronavirus op banen en inkomen. “Dit betekent met name dat sommige huishoudens zichzelf niet herkennen in de cijfers”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hugo de Jonge : Nederlandse vaccinatieprogramma gaat 8 januari van start

Amsterdam komt met strenge regels : Weg met dagjestoerist, prostitutie en drugs