in ,

Ryanair boekt verlies tijdens de wintermaanden

Ryanair boekte een nettoverlies van € 19,6 miljoen in de laatste drie maanden van het jaar, omdat ze werden gedwongen hun tarieven te verlagen vanwege hevige concurrentie.

De luchtvaartmaatschappij vervoerde 32,7 miljoen passagiers in tegenstelling met 30,4 miljoen voor dezelfde periode een jaar eerder, toen de omzet steeg met 9% naar € 1,53 miljard.

Maar Ryanair zei dat “overtollige wintercapaciteit in Europa” haar winst verlaagde.

Het bedrijf zei dat voorzitter David Bonderman in de zomer van 2020 zal vertrekken.

In september, tijdens de jaarvergadering van de onderneming, stemde bijna 30% van de aandeelhouders tegen de herverkiezing van Bonderman als voorzitter, na een zomer, vol van annuleringen van vluchten.

Ryanair liet weten dat, Chief Executive, Michael O’Leary een nieuw vijfjarig contract heeft afgesproken.

O’Leary, die 24 jaar lang CEO was, vertelde op dezelfde jaarvergadering dat hij zich zorgen maakte over een contract van die lengte, en zei tegen aandeelhouders, “Ik weet niet zeker of mevrouw O’Leary hier gelukkig mee zal zijn.”

Hij zei dat het verlies “teleurstellend” was, maar “we nemen troost dat dit volledig te wijten was aan zwakkere dan verwachte vliegtarieven”.

Terwijl hogere olieprijzen en lagere tarieven de winstgevendheid van het bedrijf verminderden, creëerden ze nog grotere problemen voor rivalen, merkte Ryanair op.

Bedrijven als Wow, Flybe en Germania zoeken naar kopers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een op drie beveiligt smartphone niet

Trump : “Indien nodig, zal ik troepen terugsturen naar Syrië”