in

Ruzie migrantenpartijen over zondagopenstelling

Allebei willen zij dat tijdens het islamitische Offerfeest volgend jaar de winkels open zijn, zodat moslims naar de slager kunnen. In het iniatiefvoorstel van Nida kunnen de winkels ’s ochtends open op ‘feestdagen met een levenbeschouwelijk karakter’, terwijl D66 en Denk de winkels op alle zondagochtenden open willen hebben.

Het meningsverschil bleek gisteravond laat tijdens een commissievergadering van de Rotterdamse gemeenteraad. D66-raadslid Chantal Zeegers dacht met haar plan de al langer lopende discussie over het voorstel van Nida op te lossen, maar die partij bleek daar niet van gediend. Bas van Noppen van Nida zei niet te willen instemmen met het D66/Denk-voorstel. ,,Ik ken dat niet, ik heb het niet gelezen.’’ Nida zegt de afgelopen weken samen met de ambtenaren hard gewerkt te hebben aan het acceptabel maken van haar initiatiefvoorstel.

Nu worden beide voorstellen in stemming gebracht bij de komende gemeenteraadsvergadering. Onduidelijk is of er een van de twee een meerderheid heeft.

Bron: AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘ABN AMRO en RABOBANK betrokken bij miljardenroof van Europese belastingdiensten’

WhatsApp komt met stille vakantiemodus