in

Rutte : Weinig ruimte om coronamaatregelen te versoepelen

De huidige coronamaatregelen worden waarschijnlijk verlengd tot in maart, liet premier Mark Rutte donderdag doorschemeren tijdens het debat over het verankeren van de avondklok in een spoedwet.

“Het ziet er niet goed uit”, zegt Rutte tegen Kamerleden, en hij voegt toe dat er “weinig ruimte” lijkt te zijn om de regels te versoepelen.

Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, houden dinsdag een persconferentie om de laatste stand van zaken te schetsen.

De lockdown en avondklok lopen af op 2 maart, maar het besmettingspercentage is sinds de laatste update nauwelijks gezakt, met een gemiddelde van 3600 dagelijkse coronagevallen vorige week.

Rutte en De Jonge zeiden eerder dat hun prioriteit ligt bij de heropening van middelbare scholen, en vrijdag hebben 50 organisaties, waaronder Unicef en sociaal werkvereniging Jeugdzorg Nederland, de regering opgeroepen om dat te doen.

“De ernst van de impact op leerlingen lijkt niet door te dringen tot politici”, aldus de organisaties. “De prijs die ze betalen is te hoog.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dag Winterse kou, hallo Lente

HerstelNL komt met een plan voor versoepelingen vanaf 1 Maart