in

Rutte : We zijn allemaal corona-moe. Ik ook.

Het kabinet wil dat er vanaf dit weekend een avondklok komt in het land, tot en met 9 februari. Dit betekent dat je tussen 20:30 ’s avonds en 04:30 ’s ochtends niet naar buiten mag zonder goeie reden. “Met de avondklok willen we minder groepsvorming, minder contacten en vooral minder thuisbezoek bereiken”, aldus premier Rutte. Er is morgen nog een debat in de Tweede Kamer, want voordat de avondklok officieel wordt ingevoerd, is er een goedkeuring van de Tweede Kamer nodig.

Het is de bedoeling dat de avondklok vanaf zaterdag ingaat, “”De coronacrisis gaat onder onze huid zitten. We zijn corona-moe. Ik ook”, aldus Rutte, die benadrukt dat we een derde coronagolf voor moeten zijn. Ook voegt hij toe dat er geen andere alternatief is.

Iedereen die zich niet houdt aan de avondklok kan rekenen op een boete van 95 euro. Natuurlijk komt een uitzondering voor mensen die vanwege hun werk toch de straat op moeten.

Het OMT gelooft dat een avondklok het R-getal kan verminderen met 8 tot 13 procent. Het R-getal in Nederland stat momenteel op 0,98, wat betekent dat honderd mensen, 98 anderen besmetten met het virus.

Ook worden het aantal mensen dat je per dag thuis mag ontvangen verminderd naar 1 persoon. Dit is per direct.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Top van ABN Amro kunnen strafrechtelijk worden vervolgd

Duitsland verlengt lockdown tot 14 februari en verscherpt maatregelen