in

Rutte veroordeelt ‘schandalige’ aanval op coronatestcentrum

Premier Mark Rutte heeft de explosie van woensdagochtend in een coronavirus-testcentrum in Noord-Holland omschreven als “schandalig”.

“Dat de medewerkers van de gezondheidsraad die hard werken om ons te beschermen en dit land tegen coronavirus te beschermen, een doelwit zijn, is vreselijk, echt schandalig”, aldus Rutte tegen verslaggevers.

De explosie vond plaats kort voor 7 uur in de stad Bovenkarspel. Eén bewaker had op dat moment dienst, maar raakte niet gewond. Meerdere ramen zijn door de explosie gebroken.

Omroep NOS zei dat er buiten het pand aan de Middenweg een metalen buis is ontploft, maar dit is niet bevestigd. Het gebied blijft afgesloten terwijl de opruimingsdienst controleert of de locatie veilig is.

Ook andere ministers en politici veroordeelden de daad snel. “We leunen al een jaar zwaar op eerstelijnsmedewerkers en dan krijgen we dit”, zei minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge.

“Dit heeft gevolgen voor ons allemaal”, zei Andre Rouvoet, voorzitter van de regionale gezondheidsraad. Hij noemde het een “laffe daad”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een op de vijf Nederlanders weet niet hoe ze moeten stemmen

Wie wil er op proefvakantie?