in ,

Rutte over Brexit-deal : Uitstekend nieuws

Mark Rutte heeft nieuws over een exit-deal tussen de EU en Groot-Brittannië omschreven als ‘uitstekend’ en zegt dat hij dit in detail zal bestuderen.

Europe Brexit United Kingdom England Eu Puzzle

“Uitstekend nieuws dat er na zware onderhandelingen een akkoord is bereikt over een nieuw partnerschap tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk”, schrijft Rutte op Twitter. “Dit is van groot belang voor ons allemaal. We zullen het nu zorgvuldig bestuderen. Mijn complimenten aan @MichelBarnier en @vonderleyen voor hun onvermoeibare inspanningen.”

Europese diplomaten zullen door EU-hoofdonderhandelaar Barnier worden ingelicht over de voorwaarden van de deal, die donderdagochtend is bereikt, melden Nederlandse media. De totale overeenkomst beslaat zo’n 2000 pagina’s.

Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok omschreef het proces om tot de deal te komen als ‘moeilijke en unieke onderhandelingen onder hoge druk’. Hij zei dat hij van plan is om zo snel mogelijk een samenvatting naar het parlement te sturen, zodat de overeenkomst door parlementsleden kan worden besproken.

Nederlandse werkgevers gaven aan dat ze blij waren dat er op tijd een deal is bereikt, maar dat “we niet te hard van stapel moeten lopen”.

Met name VNO-NCW en MKB-Nederland juichen de onderdelen van de overeenkomst toe die een gelijk speelveld garanderen tussen Britse bedrijven en bedrijven in de EU.

“Maar desondanks zijn de gevolgen van Brexit vanaf januari direct voelbaar voor de industrie. We zullen de komende dagen de exacte inhoud en omvang van de deal moeten bestuderen om de effecten voor Nederlandse bedrijven in kaart te brengen”, aldus de organisaties.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eenzame Kerst? Hier zijn wat tips

Het is een record: 693 dagen geen sneeuw in Nederland