in

Rutte noemt de rellen ‘onaanvaardbaar’ maar sluit het inschakelen van het leger uit

Premier Mark Rutte heeft het geweld, waarmee anti-lockdown-protesten in sommige Nederlandse steden gepaard gingen, omschreven als ‘onaanvaardbaar’.

“Het geweld in het afgelopen weekend is ontoelaatbaar en elk normaal mens kan daar alleen met afschuw kennis van nemen. Dit heeft niets te maken met protesteren of met strijden voor de vrijheid. Het is crimineel geweld en we zullen het ook als zodanig behandelen,” schrijft de premier op Twitter. “Ieder normaal mens zal hier met walging naar kijken en zich afvragen wat deze mensen bezielde. Dit heeft niets met protesteren te maken, het is crimineel geweld en dat is hoe we het zullen behandelen.”

De premier sprak zijn steun uit voor de politie, burgemeesters en journalisten die het doelwit waren toen ze verslag deden van het geweld van het weekend. Hij zei dat de politie ‘adequaat’ op de situatie had gereageerd en het idee om het leger in te schakelen om de avondklok af te dwingen werd door hem verworpen.

“We nemen deze maatregelen niet voor de lol”, zei Rutte. “We doen het omdat we het virus bestrijden en op dit moment is het het virus dat onze vrijheid wegneemt, en het is vanwege het virus dat we deze verrotte maatregelen nemen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politiek beschuldigd elkaar voor rellen gisteren

Nieuwe coronagevallen het laagst in 8 weken