in

Rutte : Nederlandse coronacijfers ‘heel slecht’

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland blijft stijgen, met nog eens 5.983 nieuwe gevallen in de laatste 24 uur.

Hoewel de stijging op het totaal van donderdag 154 is, een stuk lager dan de schokverhoging van 800 tussen woensdag en donderdag, zegt Rutte dat ambtenaren de komende periode iets ‘positiefs’ moeten zien. “Ik wil van experts weten wat de weekendcijfers zeggen.”

Nederland heeft nu een van de ergste besmettingspercentages van Europa, en dit heeft veel aandacht gekregen in de buitenlandse pers.

“De cijfers zijn heel slecht.” aldus Rutte, die zegt dat er meer mensen zullen sterven, omdat “wij de basisregels niet serieus nemen.”

Herhaaldelijke vragen over het idee om een avondklok in te voeren, zei Rutte, “het aantal contactmomenten tussen mensen moet nog verder worden teruggebracht. Cafés, theaters en sportverenigingen doen hun best om het aantal contactmomenten te beperken, maar als er geen verbetering in de cijfers komt, zal daar opnieuw naar gekeken moeten worden.”

Amsterdam had opnieuw de meeste nieuwe besmettingen, met 493. Het aantal positieve tests is echter sterk gestegen in zowel Rotterdam als Den Haag, die de afgelopen 24 uur respectievelijk 446 en 411 nieuwe besmettingen hebben geregistreerd.

Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge zullen naar verwachting dinsdag een nieuwe persconferentie houden, waarin wordt uiteengezet welke eventuele nieuwe maatregelen dinsdag worden ingevoerd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland verliest controle over corona : 5831 nieuwe besmettingen

Medisch gesteunde euthanasie voor lijdende kinderen tussen 1 en 12