in ,

Rutte : ‘Groot-Brittannië slaapwandelt naar een no-deal Brexit’

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft zijn oproep aan Groot-Brittannië hernieuwd om overeenstemming te bereiken over de Brexit, waarbij hij de huidige Britse positie als ‘onaanvaardbaar’ omschrijft.

Hij sprak nog met verslaggevers net voor van een ontmoeting tussen de Europese Unie en de Arabische Liga in Sharm-el-Sheikh. Rutte vertelde de BBC dat het Britse parlement ‘slaapwandelen in een no-deal scenario’, een positie die hij omschreef als ‘absoluut onaanvaardbaar’.

Rutte zei dat Nederland een van de beste vrienden van Groot-Brittannië in Europa, “Als beste vrienden moet je eerlijk zijn. Het is vier weken voor de einddatum en het Verenig Koninkrijk heeft nog steeds geen definitieve onderhandelingspositie bepaald.”

Eerder deze maand waarschuwde Rutte in een interview met toonaangevende Europese kranten dat een no-deal Brexit een ‘vernietigende’ impact zal hebben op Groot-Brittannië.

Rutte zei dat hij gealarmeerd was dat Groot-Brittannië niets lijkt te doen om zichzelf te verhinderen uit de EU te komen.

“De bal rolt momenteel naar de klif van Dover en we roepen allemaal ‘stop de bal van verder rollen’ maar niemand doet iets. Tenminste niet aan de Britse kant.” citeerde de FT, Rutte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitse burgers die zich bij Daesh aansluiten kunnen paspoort verliezen

Docent school Hoofddorp zit thuis na beschuldiging beledigen profeet Mohammed