in

Rutte : Avondklok is noodzakelijk om ons land te beschermen

Er wordt hevig gedebatteerd in de Tweede Kamer over een eventuele avondklok in het land. Het partij is op zoek naar voldoende steun voor een avondklok tussen 20:30 en 04:30, maar er zijn nog steeds meer partijen tegen, dan dat er voor zijn. Wel zijn er meer parijen het eens met een avondklok, maar het debat voert voort over de ‘juiste tijdstip’.

D66, ChristenUnie, GroenLinks en SP hebben geen bezwaar tegen een avondklok maar zien hem liever ingaan na 22 uur, maar de premier zegt dat een effectieve avondklok tussen 20 uur en 21 uur van start moet gaan, “Anders heeft de maatregel onvoldoende effect. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn”, aldus Rutte, die benadrukt dat “Zodra het weer kan, gaat de avondklok meteen weer in de prullenbak.” Het is de bedoeling dat de avondklok tot 9 februari duurt.

Ook laat de premier weten dat hij ook niet wacht op een avondklok, “Niemand. Het is verschrikkelijk. Maar het is simpelweg noodzakelijk”, zegt hij, “Alle deskundigen stellen dat we dit moeten doen. We moeten ons land veilig houden van het virus.”

Ook zijn er nog steeds partijen die fel tegen een avondklok zijn. Zo zegt de PVV, “Doe het niet. De maatregel heeft geen effect. Het is totaal onverantwoord”, aldus Geert Wilders.

Partij DENK, SGP, Forum voor Democratie, en Groep Krol, zijn ook tegen een avondklok.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Biden maakt een einde aan het reisverbod voor moslimlanden

Avondklok in Nederland : Vanaf 21 uur