in ,

Rusland begint met productie van eerste coronavaccin

De eerste batches van het vaccin zullen worden gereserveerd voor het immuniseren van artsen en gezondheidswerkers, voordat ze naar het grote publiek gaan.

Rusland heeft dinsdag officieel het eerste coronavaccin ter wereld geregistreerd, ontwikkeld door het Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology. De aankondiging wekte wereldwijd scepsis, aangezien Rusland van plan is om de derde fase van de proeven voort te zetten, samen met de productie en het gebruik van het vaccin.

Alexander Gintsburg, hoofd van het Gamaleya Research Institute, verdedigde de aanpak en zei dat het vaccin gebaseerd is op een goed onderzocht wetenschappelijk platform dat al tientallen jaren oud is.

Het vaccin, genaamd Gam-Covid-Vac, staat voor “Gamaleya Covid Vaccine”, is ontworpen om te worden toegediend via twee injecties om de immuniteit te verlengen. Het verschil in doses is het type adenovirus dat wordt gebruikt om het vaccin aan de lichaamscellen af ​​te geven.

Voor een maximaal effect moeten de immunisatie middelen met een tussenpoos van twee of drie weken worden geïnjecteerd, waardoor het immuunsysteem de tijd krijgt om te kalmeren na activering, uitgelokt door de introductie van vreemde stoffen. Volgens de gebruiksaanwijzing is het vaccin geschikt voor mensen tussen 18 en 60 jaar en kan het worden gecombineerd met andere antigenen, waaronder ook tegen de griep.

De ontvangers van het vaccin zullen worden gecontroleerd door artsen en er wordt ook een mobiele app ontwikkeld zodat patiënten routinematig gegevens over hun toestand kunnen toevoegen en artsen snel kunnen informeren over mogelijke complicaties.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ijburg strand afgesloten na twee doden

Parijs, Brussel, Madrid en Ibiza op ‘oranje’ lijst