in

‘Rumi’ Vodka met Semazen logo in Nederland

De Filosoof, Groothandel en Retail B.V.heeft sinds januari een wodka in de schappen liggen voor 30 euro per fles, wat een redelijk prijs is voor een fles, redelijk wodka.

Maar de probleem zit niet in het prijs of de fles wodka maar in de naam dat hij draagt, ‘Rumi’ samen met de logo die erop is gezet, ‘Semazen’.

Wat is ‘Rumi’?

Rumi is een van de belangrijkste personen uit de Perzische dichtkunst door zijn religieuze dichten die God prijzen. Hij is beter bekend onder de naam, Mevlana, en is een geliefd en gerespecteerd filosoof voor de moslim gemeenschap.

De Filosoof, Groothandel en Retail B.V. vond het blijkbaar wel passend bij hun bedrijf om een drank te benoemen naar ‘Rumi’ samen met de logo van een Semazen.

Een Semazen is een volger van Rumi die, simpel gezegd, draait in een soort meditatie. Deze mystiek ontwikkelde zich uit de islam zelf op grond van Koranteksten. Het doel was via een ascetische en meditatieve levenswijze de eenheid van alles te vatten en via liefde voor God met Hem te versmelten, waarbij de mens afstand heeft gedaan van aardse geneugten en van zijn ego.

Mevlana_Konya

Waar, De Filosoof Groothandel en Retail B.V. waarschijnlijk niet op had gehoopt waren de reacties die deze aanpak zouden oproepen. De volgers van mevlana en de moslim gemeenschap voelt zich beledigd en is in oproer vanwege deze actie. Alcohol is tegen hun geloof, en natuurlijk zijn ze ervan bewust dat er voldoende moslims zijn die wel eens een drankje nemen, maar ze begrijpen niet dat een bedrijf, een heilig symbool van hun geloof zou gebruiken voor het verkopen van een fles ‘goedkoop’ drank.

Wij, bij Nieuws On begrijpen dat een gemeenschap zich beledigd voelt maar we begrijpen ook dat er twee kanten zijn voor ieder verhaal en hebben contact gezocht met, De Filosoof Groothandel en Retail B.V. voor een reactie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Franse kardinaal, Philippe Barbarin, schuldig aan cover-up van misbruik

Waarom de omstreden islamitische school in Amsterdam niet zomaar dicht kan