in

Rotterdamse politie in bezit van maffia hit-list

De Rotterdamse politie is in het bezit gekomen van een ‘dodenlijst’ die wijst op een nieuwe en extreem gewelddadige interne bendeoorlog binnen de Nederlandse cocaïnemaffia, meldt de NRC.

De namen werden aan de politie overhandigd door een getuige in het onderzoek naar de moord in mei, van één van de mensen op de lijst, die zelf ook een doelwit was, zo vertellen bronnen dicht bij het onderzoek aan de krant.

Op de lijst staan ongeveer 18 namen, waaronder die van een officier van justitie die betrokken is bij een onderzoek naar de samensteller van de namen, een Iraanse staatsburger die alleen bekend staat als Ali.

Ali trad op als verzorger voor de miljoenen die door de Nederlandse drugsbaron Roger P. in Dubai waren opgeborgen, “maar ging verder met het stelen van ongeveer 100 miljoen euro van het geld”, aldus de krant. Hij werd vervolgens ontvoerd waarna een deel van het geld werd teruggegeven, heeft de politie inmiddels bevestigd.

P. zit momenteel in de gevangenis voor zijn aandeel in grootschalige cocaïnesmokkel operaties, voornamelijk uit Costa Rica, wat hem de bijnaam Piet Costa oplevert. P. wordt ook wel gezien als de man achter een martelkamer die deze zomer in een zeecontainer in het Brabantse dorp Wouwse Plantage werd ontdekt.

Dankzij de succesvolle politie-hack werden tientallen mensen in de bende van Roger P. opgepakt.

“Dat betekent echter niet dat het conflict voorbij is”, aldus de NRC. Ali wordt verondersteld in Dubai te zijn en ook andere rivalen van P. zijn nog op vrije voeten. Een schietpartij in Breda in oktober en een achtergelaten handgranaat op de drempel van het beoogde slachtoffer, kunnen verband met elkaar hebben en worden onderzocht, aldus de krant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Opnieuw stijging in aantal coronabesmettingen : 5790

Erdoğan: Iemands geloof beledigen is geen vrijheid van meningsuiting