in

Rotterdam sluit 13 moskeeën tijdens het offerfeest gebed

In een nieuwsbrief van de Vereniging van Marokkaanse Moskeeën Zuid-Nederland (VMMZN) informeert de verenging zijn lezers van de sluiting vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen in de moslimgemeenschap. Omdat het zeer aannemelijk is dat mensen elkaar na het gebed de handen zullen schudden en omhelzen, is besloten om Ied-al-Ad­ha dit jaar te annuleren, zo schrijft de vereniging in het nieuwsbrief.

VMMZN benadrukt ook in het nieuwsbrief dat twee moskeeën hun deuren al hebben moeten sluiten vanwege coronabesmettingen onder bezoekers. De reden waarom er meteen dertien moskeeën de deuren sluiten wordt uitgelegd als, het sluiten van slechts enkele gebedsplekken kan leiden tot een grotere drukte bij locaties die wel open blijven, waardoor handhaving van de RIVM-richtlijnen moeilijker kan worden.

Er zullen wel vier moskeeën die lid zijn van VMMZN nog open blijven tijdens het offerfeestgebed. Het AD schrijft dat Moskee Essalam, de grootste moskee van Rotterdam, open zal zijn omdat deze voldoende maatregelen heeft genomen om het gebed op een verantwoorde manier plaats te laten vinden.

De andere drie moskeeën die open zullen zijn voor het offerfeest gebed zijn, Markaz Ettaouhid-moskee in Rotterdam, Moskee Al-Fath uit Dordrecht en Moskee Nour in Zwijndrecht.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie stuurt toeristen weer terug vanuit Schiphol

KLM schrapt 5000 banen