in

Roep om versoepeling van regels wordt luider

Een plan om testcertificaten in te voeren, zodat mensen toestemming krijgen om naar kantoor of een restaurant of theater te gaan, mag op de agenda, omdat de steun voor coronamaatregelen van de overheid afneemt.

Bronnen hebben de Telegraaf laten weten dat het kabinet het plan binnenkort in behandeling zal nemen.

Ingrid Thijsen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, vertelde de krant dat het ministerie van Volksgezondheid hard werkt om meer wijdverbreid snel testen mogelijk te maken van mensen die geen symptomen hebben. Dit zou moeten leiden tot de ontwikkeling van een kortlopend coronavrij certificaat in de tweede helft van maart.

“Dit moet in de routekaart worden opgenomen, zodat mensen meer kunnen doen. Het idee is dat een negatief resultaat de weg vrijmaakt voor meer activiteiten in de 48 uur die erop volgen,” aldus Thijssen.

Minister van Economische Zaken, Bas van ‘t Wout, bevestigt dat het kabinet serieus overweegt welke mogelijkheden er kunnen ontstaan als gevolg van meer testen, maar niet op een datum zou worden getrokken. “Het virus houdt zich niet aan de kalender”, zegt hij.

Versoepeling van coronamaatregelen
Ondertussen neemt het draagvlak voor de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden af, blijkt uit een recent I & O-onderzoek, met name onder jongeren.

Zo’n 45 procent van de 2258 respondenten is voor een versoepeling van de regels, tegenover 21 procent vorige maand. Één op de 10 wil een volledig einde aan de lockdown.

Vooral jongeren voelen de druk, 56 procent van de 18- tot 24-jarigen zegt zich slechter te voelen dan voor de coronacrisis.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Als Erdogan salafisten omarmt, ben ik Paulus de boskabouter.

Speciaalzaken trekken meer klanten tijdens pandemie