in

ROC Twente noemt aspirant-kapster ‘te dik’

“Schaam je, ROC Twente,” schreef de moeder in een bericht op Facebook en vroeg meteen of iedereen deze wilde delen, “Vanochtend heeft ze haar haar gekruld, make-up opgemaakt en aangekleed, maar nee, het ROC wil alleen meisjes van maat 36 voor hun kapperscursus.” schrijft de boze moeder.

Het meisje, dat een inleidend gesprek had met twee leraren, werd verteld dat ze moest afvallen, vertelt de moeder, “omdat geen enkele salon haar in dienst zou nemen”. Ze beschuldigde de school van discriminatie.

Een woordvoerder van de school zegt dat er sprake is van een misverstand, maar geeft toe dat er fouten waren gemaakt, “We vinden vitaliteit en gezondheid belangrijk,” aldus de woordvoerder, “Er werd haar uitgelegd dat kappers veel aanzien hebben en dat ze hiermee rekening moet houden. Ze interpreteerde dit alsof wij hebben gezegd dat ze te zwaar was.” De wordvoerder geeft wel toe dat zeggen dat ze naar een diëtiste moest gaan ‘een stap te ver gaat’.

De school meldt dat het haar taak is om studenten voor te bereiden op alle aspecten van bepaalde beroepen, zoals langdurig rechtop staan, maar konden niet met zekerheid zeggen of hetzelfde advies wordt gegeven aan slanke studenten.

De directie van ROC Twente nodigt de moeder en haar dochter uit voor een gesprek “om een nieuwe start te maken”. De moeder reageerde op Facebook dat de school een verontschuldiging heeft aangeboden, “We hopen in ieder geval dat dit nooit meer tegen iemand zal worden gezegd.” voegde ze eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Waarschuwing voor zelfmoordspel

Kankerverwekkende stoffen gevonden in paracetamol