in ,

Rijke landen hamsteren COVID-19 vaccins

Nu rijkere landen genoeg vaccinaties tegen het coronavirus hebben gekocht om hun burgers driemaal te immuniseren, zullen armere landen niet in staat zijn zich tegen het virus te laten vaccineren, meldt een internationale vaccin-waakhond op woensdag.

Negen van de tien mensen in 67 arme landen lopen het risico om achter te blijven, terwijl rijke landen op weg zijn naar hun ontsnappingsroute voor de pandemie, aldus de People’s Vaccine Alliance (Vaccinatiebond) in een verklaring.

“Canada staat bovenaan de lijst, met voldoende vaccins om elke Canadees vijf keer te vaccineren”, aldus de verklaring, die ook benadrukt dat rijke landen die slechts 14 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigen, 53 procent van alle meest veelbelovende vaccins tot nu toe hebben gekocht.

“Niemand mag worden geblokkeerd om een ​​levensreddend vaccin te krijgen vanwege het land waarin ze wonen of de hoeveelheid geld op zak”, aldus Anna Marriott, manager gezondheidsbeleid van Oxfam, die deelneemt aan de People’s Vaccine Alliance.

Marriott waarschuwde dat miljarden mensen over de hele wereld jarenlang geen veilig en effectief vaccin voor COVID-19 zullen krijgen, tenzij er ingrijpende veranderingen optreden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ChristenUnie : Basisverzekering zou de pil moeten dekken

Tabaksindustrie doet illegale betalingen om verkoop van hun product te stimuleren