in ,

Rente op spaarrekening gaat verder omlaag

Nog even en de rente op spaarrekeningen van ABN Amro wordt 0 procent. Het is nog niet zover maar eerder was de spaarrente nog verlaagd naar 0,02 procent en als je naar de ABN Amro website gaat, zie je een aankondiging van een verlaging naar 0,01 procent op de Direct Sparen-rekening.

De bank meldt zijn klanten dat de rentewijziging per 1 november in zal gaan. Dit gdt voor zowel de Direct Kwartaal Sparen-rekening en de Beleggers Spaarrekening van ABN Amro. Bij de Vermogens Spaarrekening was de rente eerder nog 0,03 procent, maar ook die gaat naar 0,01 procent.

Waarom nog sparen bij ABN Amro? Omdat het niet veel verschilt bij andere banken. ING en RABO ank bieden nog wel rentes van respectievelijk 0,02 procent en 0,03 procent, maar dat zal ook snel veranderen volgens recente gegevens. Grote banken volgen elkaar normaal gesproken direct.

De drastische verlaging van spaarrentes is niks nieuws. Financiële instellingen schroeven de spaarrentes al enkele jaren terug. De reden hiervoor is onder andere het rentebeleid van de ECB (Europese Centrale Bank) De banken betalen daar rente om hun geld te stallen. Deze rente wordt doorberekend aan hun klanten. De ECB probeert de rente hele laag te houden omdat ze hopen op deze manier de economie te stimuleren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders krijgen niet voldoende licht

Weekend begint met 20 graden maar eindigt met nachtvorst