in

Reizigers weigeren mondkapje

Ongeveer 10 procent van OV-reizigers weigert een mondkapje te dragen. Pedro Peters van branchevereniging OV-NL vertelt vandaag in De Telegraaf dat mensen die reizen met bus, tram, metro of trein geen mondkapje willen dragen.

“Het gaat grofweg om circa 10 procent van het aantal reizigers, dat de mondkapjesplicht stelselmatig negeert”, aldus Peters in de krant. “Dan heb ik het niet over mensen die het kapje weleens vergeten of een medische noodzaak hebben om het niet te dragen.”

Het ligt volgens Peters niet aan de chauffeurs of conducteurs, die er alles aan doen om iedereen een mondkapje te laten dragen, “Zo worden er meer boa’s ingezet om toezicht te houden. Maar die kunnen niet overal tegelijk zijn”, zegt hij. “Wekelijks worden 200 tot 300 boetes van 95 euro uitgedeeld, maar kennelijk schrikt dat niet genoeg af. Er is een harde kern die dwarsligt.”

Ook supermarkten kampen met hetzelfde probleem van klanten die weigeren een mondkapje te dragen. Peters noemt het een “maatschappelijk probleem”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije eindigt landelijke corona-weekendklok

Totale lockdown in Nederland : Sluiting van alle niet-essentieel winkels, scholen en musea