in

Reisorganisaties schrappen alle vakantievluchten

Reisorganisaties TUI en Corendon hebben alle vakantievluchten voor de afzienbare toekomst geschrapt nu populaire zon- en skibestemmingen een oranje reisadvies hebben gekregen, waardoor alle reizen, behalve essentiële reizen, worden verboden, meldt de Nos.

Er zijn momenteel ‘veilige’ gele bestemmingen om te bezoeken vanuit Nederland. “Mensen die al vertrokken zijn, mogen hun vakantie afmaken en krijgen een vlucht terug”, aldus TUI. Reizigers van wie de vakantie is geannuleerd, hebben recht op hun geldteruggave of kunnen vouchers accepteren.

Minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen zei woensdag ‘teleurgesteld en boos’ te zijn bij het zien van lange rijen op Schiphol in het weekend, wat aangeeft dat velen het dringende overheidsadvies om niet te reizen hebenen genegeerd. Van Nieuwenhuizen onderzoekt nu aanvullende maatregelen, zoals het verplichten van reizigers om een ​​verklaring over de urgentie van hun reis bij zich te hebben, vertelde ze in een briefing aan Kamerleden.

Schiphol-directeur, Dick Benschop, sloot zich woensdag aan bij de minister en drong er bij mensen op aan om niet te vliegen, tenzij het absoluut noodzakelijk is. “We zitten in een moeilijke situatie die we samen moeten doorstaan. Er is een duidelijk advies om niet te reizen als het niet nodig is, en daar sta ik achter”, zei Benschop.

Benschop zei in gesprek te zijn met de minister over transfers van reizigers die via de luchthaven vanuit andere landen naar andere bestemmingen vliegen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Storing GGD : Meer dan 11.000 positieve coronameldingen

Werkloosheidspercentage daalt derde maand op een rij