in , ,

Reis- en Annuleringsverzekeringen via reisbureaus vaak onvoordelig

Je wilt een reis boeken en vinkt meteen ook de reis- en annuleringsverzekering aan, omdat je denkt dat je dan voordeliger uit bent, in het geval dat, maar de Consumentenbond waarschuwt dat luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus vaak onvoordelige reis- en annuleringsverzekeringen aanbieden.

De Consumentenbond heeft na grondig onderzoek geconcludeerd dat de reiziger niet blindelings alle verzekeringen aan moeten vinken.

Je betaalt bij reisorganisaties een verzekering met een hoge premie van gemiddeld 5 procent, maar wel met beperkte voorwaarden. De reizigers lezen de voorwaarden vaak niet goed na.

De onderzoekers geven een voorbeeld van zo een annuleringsverzekering met een premie tot 28 procent van de reissom. Maar bij geval van annulering krijgt de reiziger slechts 85 procent uitgekeerd.

Ook waarschuwt de bond dat de verzekering, 48 uur voor vertrek stopt als je alsnog aanspraak wilt maken op een vergoeding, moet je 50 euro extra betalen.

De Consumentenbond benadrukt dat dit soort beperkende voorwaarden vaak alles in de uitgebreide polisvoorwaarden wordt gemeld door de verzekeraar, en niet in de samenvatting. Dus altijd alles goed doorlezen, voordat je aanvinkt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Raam ingegooid van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam

KLM vliegt voorlopig niet boven Iran en Irak