in

Registreer je reis : Nieuwe NS-app-functie voorspelt drukke treinen

De service, speciaal ontwikkeld om drukte en mogelijke verspreiding van het coronavirus te vermijden, is als nieuwe functie toegevoegd aan de NS-app en is vanaf woensdag te gebruiken.

“Door de gedeeltelijke lockdown vervoeren we minder mensen dan normaal”, zei commercieel directeur Tjalling Smit. “Uit onderzoek weten we dat mensen voor andere vormen van vervoer kiezen omdat ze bang zijn dat het te druk wordt in de trein. De Treinwijzer-app is bedoeld om hen ervan te verzekeren dat de trein een comfortabele en veilige optie blijft.”

Het is niet duidelijk hoeveel mensen zich zouden moeten registreren om het aantal reizigers nauwkeurig te voorspellen.

NS verwacht dat de dienst nog nuttiger zal worden naarmate het land uit de lockdown komt en er meer mensen gaan reizen. Een aantal werkgevers, waaronder de gemeente Utrecht en Siemens, staat al achter het gebruik van de app, “omdat het werknemers die niet thuis kunnen werken veiliger naar de werkplek zal krijgen.” aldus NS.

NS zal ook een campagne lanceren om de nieuwe dienst bekend te maken, die volgens de NS ook nuttig kan zijn op piekmomenten in de toekomst, zoals massale trektochten naar Zandvoort of festivals.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Diabetes-2 patiënten worden jonger

Turkse moskee in Nederland aangevallen