in ,

Regionale vliegvelden populairder dan Schiphol onder vakantiegangers

De meerderheid van de Nederlandse vakantiegangers vliegt liever van een van de regionale luchthavens in Nederland of net over de grens, dan via het grote Schiphol. Maar als je alle vliegvelden apart bekijkt, blijft Schiphol nog altijd veruit de populairste.

Dat blijkt uit een onderzoek van De Vakantiediscounter onder 2426 mensen.

53 procent heeft voorkeur voor regionale luchthaven
Van de ondervraagden vliegt bijna 53 procent het liefst van een van de regionale luchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam of Groningen. Ook kleinere vliegvelden net over de grens mochten als eerste voorkeur worden opgegeven.

Daarmee zijn de kleinere luchthavens bij elkaar populairder dan Schiphol. Kijken we naar de populariteit van luchthavens afzonderlijk, dan steekt Schiphol er nog steeds met kop en schouders bovenuit: 42,1 procent vertrekt nog steeds het liefst vanuit de Haarlemmermeer naar hun vakantiebestemmingen.

Na Schiphol zijn Eindhoven (16,4 procent) en Rotterdam (15,8 procent) de populairste luchthavens om van te vertrekken. Het eerste buitenlandse vliegveld op het voorkeurslijstje is Düsseldorf met 3,8 procent.

Boekingen
Maar ook in vakantieland krijg je het niet altijd precies zoals je het wil. Volgens het onderzoek zou 61,9 procent dit jaar voor zijn vakantievluchten op Schiphol eindigen. Dat is wel een flinke daling ten opzichte van een jaar eerder, toen nog 70 procent aangaf vanaf Schiphol te vliegen.

De belangrijkste factoren die meespelen in de uiteindelijke keuze voor een luchthaven zijn – niet verrassend – de afstand tot de luchthaven, de aangeboden bestemmingen en de prijs.

Kleiner is niet altijd goedkoper
Uit een inventarisatie van de Vakantiediscounter blijkt trouwens ook dat vliegen van een kleinere luchthaven lang niet altijd goedkoper is. Ter illustratie: een achtdaagse vliegvakantie naar Griekenland is gemiddeld genomen het goedkoopst vanaf het belgische Zaventem, maar direct daarna komt Schiphol al. Eindhoven is al snel een paar tientjes duurder en de Duitse vliegvelden zijn het prijzigst.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ramadan op de werkvloer: ‘Wie wil mag vaker pauzeren’

Nederlander krijgt 20 jaar cel voor rol in Kasteelmoord