in

Reclame verbannen van TV : Politiek Incorrect

Het feestseizoen komt er weer aan en de concurrentie tussen Britse retailers voor ‘meest emotie-aanwakkerende’ kerst-tv-commercial te creëren, die mensen hart sneller laat kloppen en hun portemonnees te openen is begonnen.

Maar de korte animatiefilm van een supermarkt, over een door ontbossing gedwongen orangoetan om zijn habitat in het regenwoud te ontvluchten, werd als te politiek beschouwd voor uitzending en is verbannen van TV.

Clearcast, een organisatie die alle commercials vóór uitzending goedkeurt en eigendom is van alle omroepen gezamenlijk, waaronder CNN’s moederbedrijf Turner – zei vrijdag dat de film van supermarkt Iceland het verbod op politieke reclame in het Verenigd Koninkrijk in uitzendmedia heeft geschonden.

De film, die wordt ingesproken door actrice Emma Thompson en Rang-tan wordt genoemd, is oorspronkelijk gemaakt door Greenpeace – en dit is een probleem voor Clearcast. “De aan ons voorgelegde advertentie is gekoppeld aan een andere organisatie die nog niet in staat is gebleken om naleving op dit gebied aan te tonen,” aldus Clearcast in een verklaring.

Iceland heeft in plaats daarvan de video op YouTube gepubliceerd en een verklaring vrijgegeven waarin wordt gesteld dat het doel was om “het bewustzijn te vergroten” en “het inzicht van consumenten te vergroten in de wijdverbreide regenwoud vernietiging voor palmolieproductie, die in meer dan 50% van alle supermarktproducten voorkomt.”

De commercial volgt de aankondiging van Iceland afgelopen april dat het eind 2018 stopt met het gebruik van palmolie in zijn eigen merkproducten.

Iceland, eigenaar van 900 winkels en gespecialiseerd in diepvriesproducten, zal nog steeds andere commercials op televisie draaien, maar alleen clips waarin palmolie-vrije producten worden genoemd, meldt de Britse, The Guardian.

Orangoetan populaties zijn sinds de jaren negentig sterk gedaald. Landen in Zuidoost-Azië hebben geworsteld om ontbossing en illegale houtkap tegen te gaan, strooiwanden van tropisch bos te verliezen aan palmolie- en papierplantages, en mijnbouwfactoren die hebben geleid tot de vernietiging van de habitat van de kritisch bedreigde soorten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dealende portiers Amsterdams vijfsterrenhotel ontmaskerd

Boerderij voor derde keer getroffen door brand