in ,

Rechtszaak tegen Wilders om ‘Minder Marokkanen’ uitspraak gaat door

PVV-voorman, Geert Wilders’, advocaat Geert-Jan Knoops had het gerechtshof verzocht om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren, maar het lijkt erop dat het hoger beroep in de zaak Geert Wilders om zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak gewoon doorgaat.

Knoops stelde dat er aanwijzingen zijn dat toenmalig justitieminister, Ivo Opstelten zich met de vervolging van Wilders heeft bemoeid en dit is ongebruikelijk bij een strafzaak, zeker als het om een politieke tegenstander gaat.

het hof heeft besloten dat de zaak verder kan gaan met de pleidooi, want het ziet geen reden om te stoppen. Knoops heeft direct na het besluit van het hof laten weten zich te beraden op een reactie. Deze wordt later vanochtend verwacht.

het OM eiste in juli in hoger beroep een geldboete van 5000 euro tegen Wilders, dit was hetzelfde bedrag als in 2016. De rechtbank heeft de PVV-voorman toen wel schuldig gevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar legde geen straf op.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

3 Euro per maand meer aan zorgpremie in 2020

President Erdogan dringt aan om geplande veiligheidszone in Syrië te versnellen