in

Rechter vergelijkt hijab met pet en zonnebril : Verontschuldigd vijf jaar later

De verontschuldiging komt wel pas vijf jaar, nadat rechter Eliana Marengo in 2015, de zaak van Rania El-Alloul, die probeerde haar in beslag genomen auto terug te krijgen, weigerde aan te horen, tenzij ze haar hijab zou verwijderen.

De rechter werd door de Quebec Council of the Magistrature, een instantie die verantwoordelijk is voor het straffen van rechters, veroordeeld tot verontschuldiging.

De rechter gaf toe dat ze El-Alloul, nooit had moeten vragen om haar hijab af te doen, of deze te vergelijken met andere items.

“Mijn verwijzing naar hoeden en zonnebrillen was gewoon bedoeld om te illustreren hoe de regels van decorum over het algemeen worden toegepast in de rechtszaal, en was zeker niet bedoeld om u of uw overtuigingen te minachten.” zo zegt de rechter in een verklaring, voorgelezen tijdens een hoorzitting. Ook verontschuldigd ze voor het niet luisteren naar de zaak van El-Alloul.

Tientallen klachten werden ingediend nadat Marengo weigerde de zaak te horen, tenzij El-Alloul haar hijab had verwijderd.

De zaak werd opgeschort en El-Alloul heeft uiteindelijk haar voertuig terug gekregen.

El-Alloul zegt dat ze de verontschuldiging van Marengo accepteert, “Dit is wat mijn geloof me leert.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Britse experts : Er komt een tweede coronagolf

AstraZeneca onderbreekt het Covid-19 vaccinonderzoek na vermoedelijke bijwerking