in

Rechtbank Arnhem vermindert en verscheurt coronaboetes

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

De rechtbank zei dat er bij het verlagen van de boetes rekening is gehouden met meerderheidssteun in het parlement voor een wijziging van de regels. Meerderheid van de Kamerleden steunt de beslissing voor het verlagen van de boete voor het overtreden van sociale afstandsverordeningen, van 390 euro naar 95 euro. Door de lagere boete is het risico weggenomen dat mensen die de regels overtreden, een strafblad krijgen.

Onder de zaken waarvoor de boete werd verlaagd, waren die van vier jongeren die in dezelfde auto werden aangehouden, en zes mensen die een barbecue hielden in een park.

Ook werden verschillende zaken afgewezen. Ze omvatten een boete voor drie mensen die samen honkbal speelden, wat volgens de rechtbank niet als een vergadering gold. In een andere zaak wees de rechtbank boetes af die waren opgelegd aan een groep vrienden die elkaar toevallig op straat ontmoetten. “Dit was geen afspraak die van tevoren was afgesproken”, aldus de rechtbank.

Meer dan 17 duizend boetes zijn door het Openbaar Ministerie opgelegd voor het overtreden van de coronamaatregelen in Nederland, zo blijkt uit cijfers die eind vorige maand zijn vrijgegeven.

Er zijn 6.872 bezwaren ingediend.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Boete of gevangenisstraf voor mensen die beelden van slachtoffers online zetten

Bijna 5000 nieuwe coronabesmettingen en stijging in dodental