in

Reastaurants naar Rechtbank om sluiting aan te vechten

Alle bars, cafés en restaurants zijn minstens, de komende vier weken gesloten, hoewel ze kunnen blijven functioneren als afhaalrestaurants. Hotels mogen alleen gasten bedienen die kamers hebben gehuurd.

Horecaorganisatie, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft gezegd dat haar bedrijven onterecht worden uitgekozen, ondanks ze verantwoordelijk zijn voor slechts 1,8 procent van de besmettingen, zo blijkt uit de officiële cijfers.

Een groep ondernemers zal dinsdag bij de rechtbank in Den Haag een voorziening zoeken om de maatregel ongedaan te maken.

Michael Meeuwissen, eigenaar van wijnbar De Posthoorn in de stad en de leider van de campagne, zei tegen de Telegraaf, “Ik heb gezien dat onze klanten de sociale afstandsregels nauwlettend in de gaten houden en dat ze het personeel scherp in de gaten houden. We doen hetzelfde met de klanten. Er is geen enkele reden om ons te sluiten.”

De horeca heeft in de zomer een verzoekschrift bij de rechter ingediend om de virusbestrijdingsmaatregelen sneller te laten versoepelen, maar dat is niet gelukt.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen zei dat er in de branche wijdverbreid ongeloof, frustratie en verdriet was bij de sluiting. “De horeca is zwaar getroffen en ik maak me grote zorgen over het toekomstige landschap van onze sector. Deze sluiting zal voor veel ondernemers de genadeslag zijn.”

“We hebben een plan voor slimmere beperkingen bij het kabinet ingediend waarmee een sluiting van de sector zou zijn voorkomen, maar het maakte niet uit.”

KHN heeft de regering ook opgeroepen om het pakket voor financiële noodhulp uit te breiden om 100 procent van de verloren inkomsten te dekken en de terugbetalingsvoorwaarden voor bankleningen te verlengen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Belgische huisarts besmet meer dan 100 patiënten met Covid-19

Tekort aan sociale woningen neemt toe