in ,

Racisme is geen topprioriteit voor Eindhovense politiek!

Een motie van DENK Eindhoven om een integrale inclusie visie en actieplan op te stellen werd door gehele raad en college genegeerd. Namens het college had Wethouder Yasin Torunoglu het woord en gaf aan dat de Eindhovenaren dit college moet vertrouwen op hun handelingen tegen discriminatie. Echter noemde hij geen streefdoel of cijfer. Een integraal aanpak, zoals DENK heeft voorgesteld, kreeg van wethouder Torunoglu en raad geen enkel sympathie.

Uit onderzoek is gebleken dat 27 procent van de Nederlanders met discriminatie te maken krijgt. Het jaarrapportage van het College voor de Rechten van de Mens weergeeft dat discriminerend gedrag in openbare ruimtes een groot en structureel probleem vormt in Nederland. Driekwart van de mensen die worden gediscrimineerd, doet hier geen melding van bij de politie of juiste instanties.

Fractievoorzitter van DENK Eindhoven, Adem Topdag reageert verbaasd, “ Wanneer het erop aankomt veroordeeld iedereen discriminatie maar wanneer we er iets aan kunnen doen kijkt iedereen, inclusief de Wethouder de andere kant op.”

“Dit college leeft in haar eigen bubbel met haar eigen elitaire realiteitsbeeld. Wethouder Torunoglu wilt geen streefdoel, geen lokale aanpak of plan tegen discriminatie maar argumenteert dat de Eindhovenaar hem maar moet vertrouwen.
Zoiets van rondgooien van zaadjes over een oppervlakte en verwachten dat er wel iets moois zal bloeien, zonder enige aandacht, daadkracht en voedingsbodem, Zo werkt het dus niet!” aldus Topdag, die het college verwijt van ‘struisvogelpolitiek’.

Integrale visie en actieplan
Het voorstel van Topdag, namens DENK Eindhoven, was om een actieplan op te stellen, waarin Het College actief resultaatgericht beleid zou moeten voeren waarin emancipatie, discriminatie en racisme wordt behandeld ter bevordering van gelijke kansen en voorkomen van discriminatie. Hierin zouden ook plannen worden gepresenteerd met betrekking tot maatregelen en activiteiten tegen discriminatie en racisme.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronabesmettingen in Frankrijk halveren maar verdubbeling in het aantal doden

Kabinet biedt excuses aan voor gedwongen sterilisatie transgenders