in

Raam ingegooid van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam

Leerlingen van het Cornelius Hagalyceum in Amsterdam hebben vanochtend opgemerkt dat er een ruit van een lokaal was ingegooid. Volgens de schooldirecteur is er vannacht mogelijk geprobeerd brand te stichten in het school. Er is een blik aanstekervloeistof gevonden op het schoolplein en is er brandbare vloeistof gegoten naar binnen. Ook de docentenstoel zat onder deze vloeistof.

De directeur van de islamitische school is niet verbaasd om deze actie en zegt tegen de NRC dat ze niet schrikken van zo een incident, “We zijn aan de lopende band in een kwaad daglicht gesteld door de gemeente Amsterdam en het ministerie van Onderwijs. Op een gegeven moment is het niet meer de vraag óf het gaat gebeuren, maar wanneer het gebeurt.”

Het Cornelius Haga Lyceum kwam vorig jaar veelvuldig negatief in het nieuws en de schooldirecteur is ervan overtuigd dat dit reden is dat ze worden ‘aangevallen’. Volgens de AIVD worden de leerlingen van het Cornelius Haga Lyceum beïnvloed door leraren die contacten hebben met terroristen. Er zijn echter nooit echt bewijzen geleverd voor deze beschuldigingen en de school heeft deze beschuldiging altijd tegengesproken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Te veel Nederlanders met betalingsachterstanden’

Reis- en Annuleringsverzekeringen via reisbureaus vaak onvoordelig