in ,

PVV-leider Geert Wilders schuldig bevonden maar krijgt geen straf

Rechters van het Hooggerechtshof van de Hoge Beveiligingsrechtbank van Schiphol oordeelden vrijdag dat Wilders opzettelijk het Marokkaanse volk beledigde met het vooraf georkestreerde gezang voor televisiecamera’s, en dat dit precies was wat hij van plan was.

Hoewel politici uitspraken moeten kunnen doen die als schokkend en verontrustend kunnen worden beschouwd, “een politicus heeft ook speciale verantwoordelijkheden en de vrijheid van meningsuiting kent grenzen.” aldus de rechtbank.

Het vonnis is een gedeeltelijke overwinning voor de PVV-leider, die in 2016 schuldig werd bevonden van het beledigen van een groep mensen en aan rassendiscriminatie door een lagere rechtbank. Hij werd in die uitspraak weer niet schuldig bevonden aan het aanzetten tot rassenhaat.

Net als in de vorige zaak oordeelde de rechtbank dat Wilders geen enkele straf zou krijgen, omdat hij als democratisch gekozen politicus nu al een hoge prijs betaalt voor zijn uitspraken.

Wilders en zijn juridische team hebben het proces consequent omschreven als ‘politiek’. Ook heeft de PVV-leider zijn overtuiging verwoord dat toenmalig justitieminister, Opstelten, en zijn ambtenaren zich nadrukkelijk met het proces hebben bemoeid, “Nederland is een corrupt land.” zei Wilders na de hoorzitting tegen verslaggevers. Ook liet hij weten dat hij van plan is in hoger beroep te gaan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wereldwijde farmagiganten zeggen dat het vaccin niet zal worden gehaast

Messi blijft bij FC Barcelona