in

PSV moet zich zorgen maken

Dennis Haar ziet Mark van Bommel ver komen in zijn loopbaan als hoofdtrainer. De coach van Jong PSV maakte in het verleden trainers als Dick Advocaat, Gertjan Verbeek, Ronald Koeman en Phillip Cocu mee en nu heeft hij intensief contact met de oud-middenvelder, die sinds afgelopen seizoen voor de Eindhovense hoofdmacht staat. “De clubs waar hij heeft gevoetbald, volgen nu ongetwijfeld zijn verrichtingen”, stelt Haar.

“En als ze daar iets meer op hem inzoomen en zien wat ik momenteel zie, zou ik niet weten waarom hij niet kan doorgroeien naar de Europese top”, vertelt Haar vrijdag in gesprek met De Telegraaf. “Ik geloof er zeker in dat dat kan gaan werken.” Hij kent Van Bommel al uit diens periode bij PSV Onder-19. “Mark komt heel rustig, stabiel en zelfverzekerd over.”

“Hij heeft een heel duidelijke visie, houdt daar gestructureerd aan vast en brengt alles op een uiterst rustige manier over op de spelers. Ik volg hem met veel bewondering.” Haar en Van Bommel overleggen bijna dagelijks en tijdens interlandperiodes trainen de teams van PSV 1 en Jong PSV samen. “Ook tijdens die trainingen staat onze staf er niet alleen als opvulling”, legt de voormalig assistent-trainer van AZ uit. “Wij krijgen een rol en zijn vrij om aanwijzingen te geven.”

Haar is erg te spreken over de samenwerking. “De balans tussen het presteren in de hoofdmacht en het optimaal ontwikkelen van jonge spelers om uiteindelijk bij PSV-1 te komen, is heel goed.” Aan het einde van het seizoen loopt het contract van Haar af. Hij maakt zich weinig zorgen. “Ik ben pas 42 jaar, heb al aardig wat meegemaakt en durf inmiddels wel te zeggen dat mijn visie werkt.” Jong PSV eindigde afgelopen seizoen als vijfde en neemt momenteel een negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie in.

Bron : Voetbalzone

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Stomdronken buschauffeur slingert met volle bus over A1

Consument iets minder positief in oktober