in ,

Protesters gooien met stenen naar Iraanse ambassade in Nederland

Een groep demonstranten die protesteerden tegen de moorden op twee Iraanse dissidenten in Nederland, viel woensdag de Iraanse ambassade in Den Haag aan en werd gearresteerd voor openbare wanorde.

Het protest begon naar verluidt vreedzaam, maar werd later gewelddadig.

Sommige demonstranten slingerden naar verluidt stenen en voorwerpen naar de ambassade en probeerden het gebouw binnen te komen door over het hek te klimmen.

De politie arresteerde vier verdachten, waaronder de zoon van Ahmad Mola Nissi, een leider van de separatistische groep Arabische Strijdbeweging voor de Bevrijding van Ahwaz (ASMLA), die door Teheran wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

Nissi (52) werd doodgeschoten voor de deur van zijn woning in Den Haag in november 2017.

De andere dissident, Ali Motamed, is in december 2015 op vergelijkbare wijze gedood buiten zijn huis in Amsterdam. Iran zegt dat hij verantwoordelijk is voor een bomaanslag in Teheran in 1981 waarbij meer dan 70 mensen om het leven kwamen.

De demonstratie komt nadat de Nederlandse regering dinsdag Iran beschuldigde van het inhuren van criminele bendes om de twee mannen te vermoorden en nadat de Europese Unie sancties tegen Teheran had opgelegd voor wat volgens haar “een wijdverbreide campagne van moordaanslagen in heel Europa” was.

De ASMLA, een Arabische nationalistische groep opstandelingen, streeft naar een afzonderlijke staat in de olierijke zuidwestelijke provincie Khuzestan in Iran.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Autobedrijf in Eindhoven verwoest door brand

Big Brother is watching, maar het is voor je eigen veiligheid