in

Protest in Parijs over anti-moslim wetsvoorstel

Demonstranten kwamen zondag bijeen in Parijs om te demonstreren tegen een wetsvoorstel dat volgens hen discriminerend is jegens moslims.

De menigte verzamelde zich op het Trocadero-plein tegen het wetsvoorstel genaamd, ‘Charter of Republican Values’, (Oorkonde van Republikeinse waarden).

Hanane Loukili, een van de demonstranten, vertelt Anadolu Agency dat ze één van vele slachtoffers is van islamofobie in Frankrijk. Ze zegt dat de school die ze runde afgelopen november gesloten was omdat deze niet voldeed aan de veiligheidsnormen.

Keltouma, die alleen haar voornaam wilde geven, zei dat de gesloten school inclusief was en dat de studenten van de faciliteit hun fundamentele recht op onderwijs werd ontnomen.

En voegde toe dat de school een veilige plek was voor meisjes die zich conservatief wilden kleden.

Olivia Zemor, hoofd van EuroPalestine, een pro-Palestijnse vereniging, zei dat de voorgestelde wet de weg effende voor gevaarlijkere situaties, aangezien het de potentie heeft om het publiek onder controle en toezicht te brengen.

Zemor merkte op dat het Franse wetsvoorstel vergelijkbaar was met het beleid van de Israëlische staat ten aanzien van Palestina, en zei dat Frankrijk door een ongekende sociale en economische crisis ging. Ook benadrukt ze dat moslims in die periode als zondebok werden gekozen.

Het wetsvoorstel werd vorig jaar ingediend door de Franse president, Emmanuel Macron, om het zogenaamde “islamistische separatisme” te bestrijden.

Het wordt bekritiseerd omdat het zich richt op de moslimgemeenschap en beperkingen oplegt aan bijna elk aspect van hun leven.

Het voorziet in tussenkomst in moskeeën en de verenigingen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van moskeeën, en in het controleren van de financiën van verenigingen en niet-gouvernementele organisaties die tot moslims behoren.

Het beperkt ook de onderwijskeuzes van de moslimgemeenschap door te voorkomen dat gezinnen, kinderen thuisonderwijs geven.

Het wetsvoorstel verbiedt patiënten ook om artsen te kiezen op basis van geslacht om religieuze of andere redenen, en stelt verplicht “secularisme-onderwijs” op voor alle overheidsfunctionarissen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hackers breken in op servers van de onderzoeksraad : Subsidieaanvragen stopgezet

Oplichters bedriegen de Nederlandse Waterschapsbank van € 12 miljoen